O noapte de cazare la -3 grade Celsius, într-o cameră fără uşi, costă 300 de lei. Însă turiştii ar da oricât să doarmă pe cuburile uriaşe de gheaţă. Sursa: ANDREEA DOGARSursa: ANDREEA DOGARSursa: ANDREEA DOGAR
1 /.
Din exterior, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac pare format din mai multe igluuri lipite între ele. Iar la -15 grade Celsius afară nu prea îţi vine să intri în grota de gheaţă acoperită de zăpadă. În realitate, înăuntru este mult mai cald, temperatura fiind undeva între -3 şi 3 grade C.
Pitit într-o căldare glaciară, înconjurat de stânci abrupte, hotelul are noroc: în unele zile de iarnă, soarele trece doar o jumătate de oră pe deasupra lui, aşa că are o durată de viaţă destul de lungă: din decembrie până în aprilie. Cu un culoar larg şi un acoperiş boltit, hotelul are formă de biserică. Doar că în faţă nu se află un altar, ci un bar pe care stau înşirate pahare de gheaţă.
FOTO evz.ro
Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac
Tolăniţi pe paturi de gheaţă
De-o parte şi de alta se află mese şi scaune, iar între ele se deschid, ca nişte nişe, cele 14 camere ale hotelului. Nu există uşi sau chei, ci doar nişte draperii care separă sala principală de dormitoare. Paturile sunt nişte cuburi uriaşe din gheaţă peste care se pun grătare de lemn, saltele, pături, blănuri şi cuverturi. Înainte de culcare, veţi primi şi saci de dormit. Cel mai probabil nu o să vă fie frig, dar este posibil să adormiţi greu din cauza aerului rece.
Din boltă şi din pereţi sclipesc o mulţime de lumini albastre: leduri de 24 de volţi care nu dau căldură, ci doar o lumină rece. Pentru siguranţă, doar candelabrele sunt legate la 220 de volţi. La rândul lor, întrerupătoarele sunt protejate de ţiple din plastic.
"Nu rămâne nimic după noi"
"Toată lumea zice să faci ceva să rămână după tine. Noi facem asta şi nu