Face parte din ansamblul folcloric „Plai de dor“ din Niculiţel de şapte ani de zile şi militează, împreună cu elevii liceului la care învaţă, pentru un viitor verde. Este decisă ca în viaţă să îmbine cele două mari pasiuni ale ei: protecţia mediului şi dansul popular.
S-a apucat de dansuri în clasa a IV-a. Pe atunci învăţa la şcoala din Niculiţel. Un profesor a făcut o selecţie pentru acest ansamblu. S-a dus şi ea, profesorul a selectat-o, a început să îi placă şi aşa a ajuns una dintre dansatoarele de la „Plai de dor“ de la Niculiţel, unul dintre cele mai bune ansambluri folclorice din judeţul Tulcea.
A dansat prin toată ţara, dar cel mai mult i-a plăcut acum patru ani de zile, când au dansat la Cumpăna (judeţul Constanţa). „După spectacol am fost să îl colindăm şi pe ÎPS Teodosie. A fost ceva deosebit pentru noi, copiii“, povesteşte Alina.
Cea mai mare reuşită a ei în ceea ce priveşte dansurile populare a fost locul al treilea la „Peştişorul de Aur“, cea mai importantă competiţie din domeniu, şi locul I obţinut în 2007 la concursul „Suntem fii ai acestui pământ“.
Are şi un dans preferat. Se numeşte „Floricica“ şi are la bază multe bătăi din picioare: „În contrast cu muzica, aceste bătăi se aud foarte bine din sală, de la spectactori. Este unul din dansurile care ne ies cel mai bine“, spune Alina.
Pasionată de ecologie
Elevă la şcoala verde (Colegiul Economic), Alina a dezvoltat în timpul liceului o pasiune pentru protecţia mediului. Îndrumată de prof. Gherghina Albăceanu, ea a participat la o serie de proiecte care privesc viaţa liceului.
Are în plan reorganizarea colţului verde al liceului, ecologizarea parcului din incinta Colegiului şi continuarea strângerii de maculatură, unul dintre cele mai importante proiecte la care a participat.
Citiți mai multe amănunte în Adevărul de Seară Tulcea!