În curând, Poliţia Comunitară se va transforma în Poliţie Locală. Consilierii locali, întruniţi în şedinţă ordinară, sâmbătă, 29 ianuarie, au votat înfiinţarea acesteia dar şi regulamentul, statutul de funcţii şi atribuţiile angajaţiilor Poliţiei Locale. Totuşi, administraţia locală aşteaptă avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici pentru ca totul să fie în regulă.
De Poliţia Comunitară nu vom mai auzi în curând. Vom auzi doar de Poliţia Locală. Şi asta pentru că în perioada următoare se va înfiinţa Poliţia Locală care va prelua toţi angajaţii Poliţiei Comunitare. Poliţia Locală se va organiza ca instituţie puublică de interes local, cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului Local.
Astfel, cei 38 de angajaţi vor trece la noua instituţie. În plus, Poliţia Locală va avea în domenil de activitate şi domenii precum disciplina în construcţii şi afişajul stradal, protecţia mediului, evidenţa persoanelor, dar şi activităţi comerciale. Din acest motiv, aleşii au decis să suplimenteze numărul personalului din organigrama acestei noi instituţii. Este vorba despre patru angajaţi care vor trece din aparatul de specialitate al primarului la Poliţia Comunitară. Aleşii locali au votat această variantă a proiectului de hotărâre, însă votul final va fi dat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. După primirea avizului, varianta finală va fi pusă pe masa aleşilor locali spre a fi aprobată.
În ceea ce priveşte atribuţiile Poliţiei Locale, în noua lege se prevăd atribuţii suplimentare faţă de cele actuale ale Poliţiei Comunitare, în special în domeniul siguranţei rutiere şi ordinii publice.
Poliţia locală va colabora cu structurile teritoriale ale Poliţiei Române, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, precum şi cu celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi