Ginny Bates s-a născut în România şi a fost dată spre adopţie în Canada pe când avea 2 ani. De mică a ştiut că e adoptată, iar familia i-a vorbit despre părinţii biologici.
“Am avut opţiunea să le scriu dacă doream asta. Am simţit că trebuie s-o fac”, le-a spus Ginny Bates celor de la Toronto Observer.
Fata i-a scris mamei biologice de când avea 9 ani. A trebuit să traducă scrisorile din engleză în română, pentru a fi citite, dar e convinsă că nimic nu s-a pierdut prin traducere.
Recent, celebra Oprah Winfrey a surprins pe multă lume anunţând că şi-a descoperit o soră vitregă, pe nume Patricia. Popularitatea de care se bucură reţelele virtuale de socializare precum Facebook şi MySpace a avut un rol important pentru persoanele care doreau să-şi găsească membri ai familiei de care nu mai ştiau nimic.
Ginny Bates crede şi ea că pentru copiii care au fost adoptaţi în ţări dezvoltate precum Canada sau SUA, Facebook poate fi un instrument de mare ajutor pentru găsirea părinţilor biologici.
“De când am Facebook, am încercat să-i caut pe fraţii şi pe surorile mele”, a declarat Bates.
Children’s Aid Society (CAS), o agenţie care îi ajută pe cei care vor să adopte copii în Canada, joacă un rol important şi pentru cei care sunt în căutarea părinţilor biologici.
“Există copii care au fost adoptaţi prin CAS şi care îşi caută părinţii biologici”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Marcelo Gomez, pentru Toronto Observer.
Agenţia nu ţine o statistică a celor care i se adresează pentru a-şi găsi părinţii naturali, însă fluxul acestora e constant. “Pot să vă spun că se întâmplă regulat”, a spus Gomez. Purtătorul de cuvânt al CAS a mai declarat că este conştient că internetul joacă un rol important în a-i ajuta pe oameni să-şi găsească părinţii biologici.
Gynny Bates spune că faptul că e adoptată îi dă senzaţia că în ea există