Paul Dicu, antrenorul trupelor DIAS din Constanţa, va alerga sub arşiţa din Sahara la "Marathon des Sables", pe o distanţă de 250 de kilometri, timp de şase zile.
La începutul lunii aprilie, în Maroc are loc un maraton cu durata şi dificultatea a şase probe de acest tip: participanţii vor străbate aproape 250 de kilometri în şase zile, având în spate rucsacuri de zece kilograme cu mâncare (plicuri cu hrană ultraconcentrată), haine, sac de dormit şi un kit de supravieţuire.
Apa o primesc raţionalizat, la punctele de hidratare de pe traseu. În perioada în care are lor evenimentul, în deşert temperatura poate ajunge la 40 de grade Celsius.
În 2007, doi participanţi la maratonul care face cât şase au făcut infarct şi au murit.
La kilometrul 30 apare "omul cu ciocanul"
Constănţeanul Paul Dicu va participa anul acesta la cea de-a 26-a ediţie a Maratonului Nisipurilor.
Este cel de-al doilea român care se încumetă la această provocare, primul fiind maratonistul Gabrile Laczko, stabilit în Elveţia.
Dicu aleargă zilnic între 10 şi 20 de kilometri, pe bandă înclinată şi pe malul mării, cu un rucsac de nisip în spate, pentru a-şi pregăti organismul să facă faţă celor 30-90 de kilometri pe zi pe care-i va face în deşert. Ştie deja că cel mai greu moment va fi după kilometrul 30, când apare "omul cu ciocanul". "Este un prag psihologic şi fizic, sunt momente în care creierul zice «Ajunge, opreşte-te!» şi fiecare celulă parcă spune spune «Gata!». Atunci începi să-ţi cânţi, să te înjuri, să-ţi strigi, orice ca să mergi mai departe".
Pe 22 februarie 2010, bărbatul a participat la Maratonul Sahara, de 42 de kilometri, la o competiţie-manifest pentru salvarea populaţiei saharawi, un amestec de beduini şi berbei ce trăiesc de 35 de ani în pribegie, după ce teritoriile lor au fost ocupate.