Andy Lupu, coordanatorul echipei de scenarişti care a transferat la Bucureşti o poveste despre psihoterapie, vorbeşte despre mecanismele care au adus succes primului serial produs de HBO în România. Având experienţa din seriale precum "Martor fără voie" sau "Clanul Sprânceană", Andy Lupu a finalizat un scenariu de ficţiune despre tinereţea lui Ceauşescu.
Tensiunea şi intrigile din cabinetul de terapie al psihologului Andrei Poenaru, excelent interpretat de actorul Marcel Iureş, îşi vor găsi săptămâna aceasta deznodământul. Pe 4 februarie urmează să fie transmis ultimul episod al serialului "În Derivă", probabil cel mai bun serial românesc de până acum, un pariu pe care HBO România l-a câştigat, după ce formula fusese testată cu succes şi de producătorii israelieni - cu varianta originală "Be’ Tipul" (2007), sau de cei americani - cu "In Treatment", ajuns deja la al treilea sezon.
"În fiecare poveste "actorii" principali sunt emoţiile şi sentimentele", spune Andy Lupu, coordonatorul echipei de scenarişti care a transferat pe teren românesc povestea despre psihoterapie, explicând pentru EVZ, mecanismele care au adus succes acestui film. Dacă va exista un al doilea sezon – decizia va fi luată abia după difuzarea primelor 45 de episoade (produse integral în România de HBO Central Europe).
"În acest moment nu avem un răspuns concret în ceea ce priveşte continuarea serialului În Derivă cu un nou sezon. Critica de specialitate l-a apreciat, abonaţii au avut, într-un procent majoritar, reacţii pozitive, cu toate că publicul de TV nu era obişnuit cu genul acesta de producţie, complet atipică pentru ceea ce există în materie de seriale produse în România. Aşteptăm să se difuzeze în întregime primului sezon ca să putem analiza rezultatele, împreună cu colegii noştri de la departamentul de Producţii Originale. Ulterior vom lua o decizie", spune