Preţurile la brânzeturi, carne, fructe şi legume din pieţele teleormănene se regăsesc în mercurialul făcut de Ministerul Agriculturii şi publicat pe site-ul instituţiei. Potrivit acestuia, teleormănenii au cea mai ieftină brânză şi carne de pui în viu, din ţară, dar au preţuri mai mari la mere , fasole sau cartofi, decât în alte judeţe.
În târgurile şi pieţele din judeţ, brânza proaspătă se vinde cu 8-10 lei kilogramul, un preţ la jumătate faţă de cel practicat în târgurile din Vaslui, Tulcea, Buzău, unde brânza ajunge la 18 lei kilogramul. Preţuri mici se găsesc în Teleorman şi la carnea de pui în viu. O pasăre se vinde la obor cu 4,5-5 lei, un preţ de două ori mai mic decât la Bihor, unde un pui în viu ajunge la 11 lei. Faptul că în Teleorman sunt preţuri mai mici la brânzeturi o ştiu producătorii care obişnuiesc să-şi vândă marfa şi în pieţele din alte judeţe : „ Eu merg cu brânză la Bucureşti şi o dau cu 11 lei sau la Caracal, unde am dat şi cu 12 lei.”, ne-a spus Viorica Creţu, producător de brânză din Smârdioasa.
Preţuri mari la mere, cartofi şi fasole
Dacă teleormănenii se pot lăuda cu cele mai mici preţuri la brânză şi carne de pui în viu, nu acelaşi lucru se poate spune despre preţurile practicate în târguri la unele fructe şi legume. Potrivit aceluiaşi mercurial făcut de Ministerul Agriculturii, merele, fasolea şi cartofi au preţuri mai mari în Teleorman, decât în alte judeţe. Merele ajung în pieţele din judeţ şi la 4 lei pe kilogram, un preţ dublu faţă de cel practict în Vrancea sau Maramureş. Fasolea se vinde cu 7 lei kilogramul în judeţ, faţă de 5 lei la Călăraşi, iar un kilogram de cartofi costă în Teleorman 2,5 lei, faţă de 1, 5 lei cât este preţul din pieţele gălăţene.