Unitatea „Sf. Ioan cel Nou“ va deveni Spital Clinic, ceea ce înseamnă fonduri suplimentare pentru modernizare. 16 medici suceveni vor primi titulatura de profesori-asociaţi şi vor pregăti grupe de câte 20 de tineri rezidenţi.
Autorităţile judeţene au iniţiat, în urmă cu câteva luni, o serie de demersuri în vederea încheierii unui protocol de colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Iaşi, în baza căruia medicii rezidenţi să se poată pregăti la Suceava.
Primele rezultate în acest sens au fost făcute publice la finalul săptămânii trecute, când conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Suceava a anunţat că UMF Iaşi a aprobat lista medicilor din Spitalul Judeţean Suceava care vor preda cursuri rezidenţilor.
„16 medici din SJU Suceava, dintre care 14 sunt doctori în ştiinţe medicale şi doi sunt doctoranzi, vor avea titulatura de profe-sori-asociaţi şi vor lucra cu 20 de medici rezidenţi“, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava.
8 milioane de lei în plus
Un prim beneficiu al schimbării titulaturii din Spital Judeţean în Spital Clinic ar fi creşterea finanţării cu circa 10%. Managerul unităţii, Vasile Rîmbu, a explicat că spitalul va primi o sumă mai mare de la Casa de Sănătate pentru fiecare caz rezolvat, iar Ministerul Sănătăţii va aloca fonduri suplimentare pentru dotarea cu noi echipamente medicale. Bugetul pe anul trecut al Spitalului Judeţean Suceava a fost de 80 milioane de lei, iar odată cu noul statut ar primi cu 8 milioane de lei mai mult.
Demersurile se vor concretiza în perioada imediat următoare, iar rezidenţii sunt aşteptaţi să ajungă la Suceava în cursul lunii februarie. „Urmează să semnăm protocolul de colaborare cu UMF Iaşi şi să schimbăm titulatura spitalului judeţean în spital clinic de urgenţă”, a conchis Gheorghe Flutur.
„Este nevoie de rezidenţi“