Familiile racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice trebuie să achite facturi cât jumătate din salariul mediu.
La nivelul oraşelor mari din Moldova, întreţinerea în municipiul Bacău este cea mai scumpă.
Peste 8.500 de băcăuani vor primi subventii pentru căldură de la stat și de la primărie
Cei peste 21.000 de abonaţi la CET plătesc 285,76 de lei pe gigacalorie, ultima modificare fiind impusă anul trecut, când preţul a fost majorat cu 13,76 de lei. Băcăuanii care locuiesc în garsoniere scot lunar din buzunar 200 de lei, iar cei care stau în apartamente cu două camere plătesc peste 300 de lei.
Facturi achitate aproape integral de Primărie
„Cei care locuiesc la trei camere au plătit în medie pe luna decembrie peste 400 de lei pentru încălzirea locuinţei. Sunt foarte mulţi abonaţi care declară consumuri mai mici şi, atunci când mergem în control pentru a-i verifica, nu deschid uşa", a spus Aurel Acatincăi, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 75 din cartierul Narcisa.
Botoşani: Scandal de la facturile la căldură
Avantajul este că Primăria Bacău s-a angajat să achite integral facturile din bugetul local pentru cei care au venituri mai mici de 1.300 de lei. Vasluienii plătesc acelaşi preţ pentru căldură ca şi anul trecut.
Familiile racordate la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice plătesc 223,2 lei pentru gigacalorie, diferenţa până la 430 de lei fiind suportată de Primăria Vaslui. Facturile la căldură variază între 180 şi 230 de lei pentru un apartament cu două camere şi 300-400 de lei pentru o locuinţă cu trei camere.
Mult mai puţin plătesc cei care au apartament cu o cameră, aproximativ 100 de lei.
Iaşi: Căldura dată de la CET, mai scumpă cu 10%
Pe locul trei al facturilor la căldură primite în luna decembrie este Iaşiul, unde costul pe gigacalorie este de 204