Au trecut 72 de ore de la declaratia de maxima gravitate a sefului IGPR, referitoare la politistii "betivi si nenorociti" si nimic nu s-a mai intamplat de atunci.
Nu a venit niciun exemplu concret, nu a fost dat afara niciun astfel de betiv sau nenorocit, declaratia a fost uitata de presa extrem de inflamata initial, dar undeva in mintea romanilor a ramas aceasta acuzatie globala si nedovedita venita de la chiar seful Politiei Romane. Adica s-a intamplat cel mai rau lucru cu putinta pentru imaginea acestei institutii si pentru increderea romanilor in ea.
Probabil ca Liviu Pop are dreptate. Dupa declaratia sa, pe forumuri, la emisiunile radio si tv au curs exemple venite de la populatie, care sustin vorbele sefului IGPR. Scrie si presa adesea despre asa ceva.
Atat doar ca seful Poltiei Romane nu are dreptul sa faca o astfel de acuzatie generala nesustinuta de cazuri concrete. Seful Politei Romane are dreptul sa faca o declaratie de acest fel doar atunci cand prezinta rezultatele unei anchete in urma careia au fost depistati politisti betivi si nenorociti pe care a caror eliminare din politie a si decis-o deja.
Asa insa ce sa intelegem? Ca Liviu Pop stie cine sunt acesti politisti, dar ii menajeaza sau ca nu stie si a facut o acuzatie grava fara sa se bazeze pe probe? Iar omul de rand cu ce ramane? Cu un nou motiv de neincredere in politie, de parca nu ar fi avut suficiente si pana acum.
Cand va fi oprit pe strada, orice roman poate de-acum sa aiba pretentia de la politist sa sufle mai intai in fiola, pentru a se convinge ca nu face parte dintre betivii neindentificati despre care vorbea seful IGPR.
Este inca o lovitura pe care o primeste institutia politiei, dupa palma, la fel de generala, primita de la Traian Basescu, atunci cand, din cauza catorva protestatari incinsi si aberanti, a renuntat la