Revista presei este mai uşor de făcut online la fel ca şi culegerea de informaţii
În schimb sunt foarte puţini cei care fac şi ceva mai practic, cum ar fi cumpărăturile
Deşi foarte mulţi românii au acces la Internet şi nu mai sunt chiar atât de străini faţă de mediul online, încă nu au învăţat să-l folosească şi în scopuri mai practice, reiese din cea de-a doua ediţie a studiului "Profilul utilizatorilor de Internet", realizat de Bursa de Reclamă. Potrivit acestuia cea mai populară activitate pe Internet este corespondenţa prin instant messaging. Totodată internetul este cea mai mare sursă de acces la informaţii, mai mult de jumătate dintre respondenţi declarând că se documentează sau caută informaţii. Ziarele şi revistele online sunt citite de peste 40% dintre respondenţi, în timp ce 30% dintre aceştia utilizează reţele sociale. 9,6% dintre cei chestionaţi declară că realizează tranzacţii bancare pe Internet. În cazul femeilor, predomină căutarea informaţiilor şi documentarea pentru locul de muncă/şcoală, în timp ce bărbaţii descarcă muzică şi filme şi cumpără/vând diferite produse.
Faţă de anul trecut, se constată o creştere generală a interesului faţă de informaţiile pe care utilizatorii doresc să le găsească pe Internet. Domeniile de informaţii cu cea mai mare creştere sunt Educaţia (+7,9%), Informaţiile sportive (+6,5%), Tehnologia (+6%), Arta, cultura şi societatea (+5,9%) şi Shoppingul (+4,1%). Cele mai solicitate categorii de informaţii pe care utilizatorii doresc să le regăsească pe Internet sunt Sănătatea (53,8%), Educaţia (50,8%), Divertismentul (46,6%) şi Arta (46,6%).
Românii declară că folosesc cu precădere calculatoarele de tip desktop pentru navigarea pe Internet (63,6%), în timp ce laptopurile şi notebookurile sunt utilizate de 39,3% dintre cei chestionaţi. Echipamentele mobile precum telefoanele mobile, smartphone-ur