Pun in dificultate si cele mai stralucite minti ale lumii. Anumite comportamente ale omului nu-si gasesc explicatia nici in zilele noastre.
1. INROSITUL - Charles Darwin a incercat din rasputeri sa ne explice cum, din cauza evolutiei si a faptului ca am devenit prea constienti de sine, „ne-am obisnuit” sa rosim cand mintim. Altii sunt insa de parere ca ajuta la controlul nervilor si hraneste sentimentul de intimitate.
2. RASUL – Atunci cand radem, organismul elimina endorfine, care ne schimba starea de dispozitie si intretin pofta de a rade in continuare. Asa poate fi explicat faptul ca ne place atat de mult sa facem acest lucru. Cu toate acestea, un studiu de 10 ani a pus totul intr-o alta lumina, dupa ce a demonstrat ca suntem amuzati mai mult de comentarii banale decat de glume.
3. SARUTUL – Sarutul nu este un comportament mostenit "genetic” din moment ce nu este prezent in toate civilizatiile! Unele teorii spun ca „s-ar trage” din obisnuinta de a fi alaptati sau din comportamentul oamenilor preistorici care obisnuiau sa-si hranesca copiii cu mancare din propria gura. Asa si-ar fi format oamenii obiceiul de a... face schimb de saliva.
4. VISATUL – In timp ce teoria lui Sigmund Freud, care sustinea ca atunci cand visam subconstientul ne tradeaza propriile dorinte ascunse, a fost in mod general contrazisa, foarte multi oameni de stiinta sunt de parere ca visele ne ajuta sa procesam emotii. O explicatie exacta si unanim accepatata de lumea stiintifica nu a fost insa gasita.
5. SUPERSTITIILE – Aici intra inclusiv „obisnuinta” oamenilor de a crede intr-un Dumnezeu! Nimeni nu a putut insa sa explice de ce oamenii au creat religii.
6. SCOBITUL IN NAS – Sau, si mai bine, obinuinta unei patrimi dintre adolescenti de a si consuma secretiile nazale. Nu au nicio valoare nutritiva, asa c