111 spitale din ţară sunt propuse spre comasare, iar alte 71 urmează să fie reprofilate în cămine de bătrâni sau în centre de permanenţă, a informat azi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Este cunoscută nevoia unei reţea de cămine pentru persoane vârstnice, care să preia o parte a asistenţei sociale pentru această categorie, motivează ministrul, adăugând că în urma reorganizării unităţilor spitaliceşti nu vor fi făcute disponibilizări. În ceea ce priveşte sistemul de intervenţie de urgenţă, se intenţionează achiziţionarea a 600, până la 1250 de ambulanţe noi.
"Pacientul aşteaptă să i se ofere serviciile de care are nevoie, aşa că trebuie dezvoltate posibilităţile de asistenţă pe cât mai multe domenii de activitate", a afirmat ministrul Sănătăţii. "Din spitalele propuse pentru reorganizare, 49 au o singură linie de gardă, pe anumite specialităţi. Imaginaţi-vă următoarea posibilitate: pacientul are o problemă de medicină internă şi se duce la spitalul respectiv, unde găseşte un oftalmolog sau un medic ORL, aşa că este transferat sau trimis la un spital mai mare, care să aibă medici pe specialitatea respectivă. Aşadar, existenţa unei linii de gardă la un spital nu rezolvă neapărat problemele pacienţilor."
F. A. 111 spitale din ţară sunt propuse spre comasare, iar alte 71 urmează să fie reprofilate în cămine de bătrâni sau în centre de permanenţă, a informat azi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Este cunoscută nevoia unei reţea de cămine pentru persoane vârstnice, care să preia o parte a asistenţei sociale pentru această categorie, motivează ministrul, adăugând că în urma reorganizării unităţilor spitaliceşti nu vor fi făcute disponibilizări. În ceea ce priveşte sistemul de intervenţie de urgenţă, se intenţionează achiziţionarea a 600, până la 1250 de ambulanţe noi.
"Pacientul aşteaptă să i se ofere serviciile de care are nevoie, aşa că trebuie dezvo