Dâmboviţeanul a primit, în urmă cu mai mulţi ani, de la regretatul artist o vestă cu motive populare, pe care o poartă cu mândrie la toate spectacolele sale.
Este convins că Dumnezeu i-a hărăzit darul cântatului. Crede că nu a fost nimic întâmplător în viaţa sa. A trăit o vreme în satul natal, alături de marele interpret de muzică populară Marinică Iordache.
„Am colaborat bine că Iordache. Am avut spectacole împreună”, spune Marin Mihai Pietroşanu. Copilăria şi-a petrecut-o în Puţul cu Salcia, comuna Mătăsaru. Au fost ani minunaţi, plini de candoare, dar şi de multe lipsuri.
„Prima melodie populară am auzit-o la difuzor, cum era pe vremurile alea. Era vocea inegalabilei Maria Lătăreţu. Mi-a plăcut enorm. Atunci, am hotărât că trebuie să devin şi eu artist, cântăreţ de muzică populară”, îşi aminteşte cu drag Marin Mihai Pietroşanu. Râde vesel când rememorează unele secvenţe ale tinereţii sale.
„De multe ori, mă urcam într-un măr, cel mai înalt din livada casei, şi cântam. Eram convins că acolo, în vârf, sunetul este mai melodios, mai puternic, vibrează. Credeam că te aude toată lumea. Mama avea nevoie de mine să o ajut la treburi, dar eu nu mă dădeam jos din măr până seara”, adaugă solistul.
În liceu, a avut expoziţii de pictură
Marin Mihai Pietroşanu cântă din şcoala primară. Nu era serbare la care să nu participe. Toată lumea îl lăuda pentru vocea sa melodioasă. În afară de muzică, lui Mihai Pietroşanu i-a plăcut şi desenul.
„A fost o perioadă când eram pasionat la maximum de pictură. Eram în Bucureşti, la Liceul de Electrotehnică, dar destul de des fugeam la Liceul Tonitza. Tata mă certa tot timpul. Îmi spunea că trebuie să învăţ o meserie, să câştig bani, să-mi fac un rost în viaţă. Zicea el că muzica e doar pentru ţigani. Numai ei cântă”, spune Marin Mihai Pietroşanu.
Lăcrimează când îşi aminteşte că m