Sezonul 2010-2011 ar putea fi primul din istoria echipei CSU în care echipa fanion a baschetului sibian nu se va califica în play-off-ul campionatului naţional de baschet. După o perioadă de regres, în care echipa se zbătea în partea de jos a play-off-ului, în „epoca" Peter Schommers echipa a fost la un pas să joace marea finală pe care o aştepta atâta lume. Strategia de a pierde deliberat meciul trei la Ploieşti pentru a juca decisivul la Sibiu a fost însă una păguboasă. Un arbitraj ostil şi o serie de greşeli au îndepărtat decisiv Sibiul de finală, iar visul noului titlu s-a risipit.
Strategie păguboasă
Noul sezon a început cu o schimbare din temelii a strategiei clubului. Antrenor lituanian adus din campionatul intern, cel mai bun jucător defensiv al campionatului predecent, un nucleu de jucători păstrat din sezonul precedent cărora li s-au alăturat transferuri bune pe hârtie. În acest moment, CSU Sibiu se luptă cu cel puţin cinci echipe pentru ultimele două locuri din play-off. Nici Oradea şi Mureşul, ocupantele locurilor 5-6 nu sunt foarte sigure pe locurile lor, însă jocul celor două echipe duce la concluzia că nu ar trebui să se teamă prea mult de play-out. Astfel, CSU luptă pentru un loc în primele opt cu CSM Bucureşti, BC Timişoara, Energia Rovinari, CS Otopeni şi BCMUS Piteşti. Doar Timişoara este mai slab clasată în acest moment. Dintre aceste cinci echipe, CSU le-a bătut trei, pe CSM Bucureşti, BC Timişoara şi Energia Rovinari, toate pe teren propriu. Şi a pierdut în deplasările de la Otopeni şi Piteşti.
CSU are două mici avantaje pe care ar putea să le valorifice pentru a tranşa bătălia pentru play-off. Restanţa cu Steaua din turul de campionat şi faptul că are cel mai uşor program dintre toate cele cinci. CSU a jucat deja şi cu Asesoft şi cu Clujul şi are patru meciuri „tari" pe teren propriu, cu Oradea, Mureş, Otopeni şi Piteşti. În