Decizia de dublare a personalului a fost luată pe fondul creşterii numărului de persoane care vin zilnic la ghişeele unde se lucrează cu şomerii. Fiecare dintre angajaţii instituţiei va ajunge prin rotaţie de două ori pe lună să preia dosare pentru şomaj şi să-i ajute pe cei fără slujbă să-şi găsească un loc pe piaţa muncii.
Necazurile încep pentru persoanele care şi-au pierdut locul de muncă, odată cu primirea deciziei de concediere. Până la obţinerea carnetului de şomaj, cei fără loc de muncă au de alergat şi de aşteptat aproape o lună.
Chinul începe cu coada matinală din faţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
„Ghişeul se deschide la 8.30, dar eu am ajuns aici cu o oră mai devreme, pentru că aşa am avut autobuz. Suntem mulţi care ajung aici, în faţa mea au fost 10 persoane, aşa că am stat aproape o oră. Angajaţii de la ghişeu am văzut că lucrează la foc continuu, parcă de la o lună la alta suntem tot mai mulţi“, a spus Gheorghe Trif, de 45 de ani, după ce şi-a depus dosarul de şomaj.
Angajaţii vor lucra de două ori pe lună cu şomerii
Situaţia se repetă aproape zilnic la ghişeul unde se preiau dosarele persoanelor care au rămas fără loc de muncă. Zeci de persoane se interesează zilnic şi la ghişeul unde se furnizează informaţii despre locurile de muncă vacante.
În plus, beneficiarii de ajutor social trebuie să-şi ridice lunar de la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba o adeverinţă care să demonstreze că şi-au căutat de lucru, dar n-au găsit.
„Am făcut o analiză şi am constatat că pe la cele două ghişee trec lunar în jur de 2.500 de persoane. Dată fiind situaţia am decis ca de la 1 februarie, cei doi lucrători să fie ajutaţi zilnic, prin rotaţie, de alţi doi angajaţi ai instituţiei.
Sperăm ca aşa lucrurile să meargă mai repede şi oamenii să nu mai stea aşa mult la rând. De