O băimăreancă de 40 de ani este dependentă de mai bine de 37 de ani de un scaun cu rotile. În urmă cu trei ani, femeia a primit un scaun electric performant, care ulterior s-a defectat. Reparaţia scaunului costă 2.000 de lei.
Mihaela Moldoveanu poate fi un exemplu de viaţă şi de voinţă pentru mulţi dintre noi. La cei 40 de ani ai săi, femeia se confruntă cu o boală cumplită: distrofie musculară progresivă în formă sechelară. În ciuda bolii care o ţintuieşte la pat de 37 de ani şi o face dependentă de un scaun cu rotile, Mihaela nu s-a dat bătută. Ea vrea să câştige pariul cu viaţa, aşa că a decis să se înscrie la şcoală pentru a învăţa să scrie şi să citească. Pe lângă drama pe care o trăieşte de aproape patru decenii, din luna octombrie, Mihaela se confruntă cu o altă problemă. N-a mai ieşit din casă, deoarece scaunul electronic pe care l-a primit în urmă cu aproape trei ani dintr-o sponsorizare s-a stricat, iar reparaţiile depăşesc cu mult posibilităţiile pe care ea le are.
Are 290 de lei pe lună
„Singurul meu venit este ajutorul de handicap, 290 de lei, şi banii pe care mama mea îi primeşte pentru că este asistentul meu personal. De ani buni trebuie să iau un tratament strict, cu vitamine, dar nu ştiu cât ar costa, deoarece niciodată n-am reuşit să-l iau complet. Am renunţat la el doar din cauza problemelor financiare“, mărturiseşte femeia. Acum, Mihaela îşi poate folosi doar mâinile, însă boala pe care o are evoluează progresiv. Iar singurul lucru care ar ajuta-o ar fi un scaun funcţional. „Reparaţiile pentru scaunul electric pe care îl am costă până în 2.000 de lei, iar un scaun similar ar fi 70.000 de lei. Niciodată nu aş putea strânge aceşti bani, aşa că mi-a rămas doar un cărucior pe care mama mea trebuie să-l împingă ori de câte ori trebuie să mă deplasez prin casă. Însă şi aşa îmi este foarte greu, pentru că boala mea a îmbolnăvit