Omul de afaceri libanez Said Baaklini, arestat într-un dosar instrumentat de DNA pentru o tentativă de evaziune fiscală de 60 milioane euro, se plânge de condiţiile „mizerabile" din închisoare. Declaraţiile sale au fost făcute ieri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde instanţa este aşteptată să se pronunţe cu privire la menţinerea sau nu a libanezului în arest. „Domnule preşedinte, condiţia arestatului preventiv este mizerabilă. Bolile care există acolo... Sunt toate şansele să te îmbolnăveşti. Stau în celulă cu un bolnav de SIDA, unul de hepatită, un proxenet, un violator, un traficant de droguri", a declarat ieri Baaklini.
Pe de altă parte, avocaţii omului de afaceri, Viorel Roş şi Dan Apostol, au susţinut în faţa Curţii Supreme că au dispărut condiţiile care au dus la arestarea preventivă a lui Baaklini. Omul de afaceri libanez susţine în continuare legalitatea tranzacţiei dintre firma sa, Libarom, cu UCM Reşiţa, pentru cumpărarea a patru motoare în valoare de 250 milioane de euro. Anchetatorii spun însă că tranzacţia Libarom-UCM a fost fictivă, iar preţul umflat de 50 de ori pentru ca Baaklini să poată solicita o rambursare de TVA de 60 milioane euro.
Ancheta în acest dosar a ajuns în ultima fază a urmăririi penale, înainte de trimiterea în judecată. Potrivit unor surse judiciare, ieri au mai fost prezenţi la DNA unul dintre directorii UCM Reşiţa, Adrian Preda, dar şi Eugen Bogatu, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare din Administraţia Portuară Constanţa. Cei doi sunt, de asemenea, plasaţi în arest preventiv. În arest se mai află şi Adrian Chebuţiu, preşedintele Consiliului de Administraţie de la UCM Reşiţa.
Omul de afaceri libanez Said Baaklini, arestat într-un dosar instrumentat de DNA pentru o tentativă de evaziune fiscală de 60 milioane euro, se plânge de condiţiile „mizerabile" din închisoare. Declaraţiile sale au f