Ultimul avertisment transmis de CE, ca şi cel din luna mai a anului trecut, este tratat cu indiferenţă de Consiliul Judeţean Tulcea, titularul investiţiilor de pe plaja Sulina. Preşedintele CJ, Victor Tarhon a declarat că „noi nu am încălcat legea, vina nu este a noastră pentru că deţinem toate autorizaţiile legale".
Comisia Europeană (CE) a notificat România pentru a doua oară, în ultimele luni, că nu respectă legislaţia europeană de mediu la lucrările de la plaja Sulina. Conform comunicatului CE, „Comisia este preocupată de procedurile deficitare de evaluare a impactului poteniţal al dezvoltării turismului în această zonă care face parte din reţeaua Natura 2000. Autorităţile române au autorizat un proiect de dezvoltare a unor obiective turistice în Delta Dunării, pe coasta română a Mării Negre. Proiectul de dezvoltare a plajei Sulina vizează construirea unor spaţii recreative, a unui punct de prim-ajutor şi a unei infrastructuri de comunicaţii într-o zonă care face parte din reţeaua Natura 2000 şi care e protejată în temeiul directivei Păsări şi al directivei Habitate". În respectivul comunicat se mai precizează că „lucrările vor avea un efect negativ asupra unui număr de habitate şi specii protejate" şi avertizează Guvernul că „dacă în termen de două luni autorităţile nu informează Comisia cu privire la măsurile luate în vederea asigurării respectării legislaţiei UE în materie, Comisia poate transmite cauza Curţii Europene de Justiţie".
Avertismentul CE, ignorat la Tulcea
Ultimul avertisment transmis de CE, ca şi cel din luna mai a anului trecut, este tratat cu indiferenţă de Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, titularul investiţiilor de pe plaja Sulina. Preşedintele CJ, Victor Tarhon a declarat că „noi nu am încălcat legea, vina nu este a noastră pentru că deţinem toate autorizaţiile legale. Autorităţile de mediu ar trebui să rezolve problemele