"Au fost reabilitaţi în 2010 162.610 metri pătraţi de spaţiu verde a căror înfăţişare perenă o întreţinem cu ajutorul celor 124.686 de metri liniari de aspersoare montate în tot anul ce a trecut", şi-a anunţat în această lună alegătorii primarul sectorului IV, Popescu Piedone, într-o scrisoare care însoţeşte "invitaţia" de plată a impozitului de la Administraţia Fiscală a sectorului. Deci, 16 hectare de gazon şi 124 km de furtunuri pentru a-i întreţine "înfăţişarea perenă". Hectare de gazon, sute de bănci în faţa blocurilor, kilometri de gărduleţe. Campania va continua şi în 2011. 18 milioane de euro, adică 15% din bugetul sectorului 4, vor merge pe amenajarea spaţiului public. Foarte frumos. Cineva trebuia să îi dea "replica" lui Liviu Negoiţă de la sectorul 3.
Nu contează că în faţa unor scări de bloc sunt şi câte patru băncuţe la un metru una de cealalaltă sau că au fost scoase gărduleţe bune pentru a fi înlocuite cu altele cumpărate de unde trebuie. Gazon, băncuţe, gărduleţe. Dar pentru cine, pentru oameni? Nu. Pentru câini. Cu 50.000 de maidanezi pe stradă, cine se poate plimba în voie? Încă o dată se dovedeşte faptul că în România nu lipsesc banii, ci prioritizarea. Nu era corect ca mai întâi banii să fie alocaţi pentru rezolvarea situaţiei câinilor vagabonzi şi abia apoi pentru băncuţe şi gazon?
Ce spune un răspuns de la aceeaşi Primărie a sectorului 4 la sesizarea privind numărul mare de câini vagabonzi? "Atribuţiile privind problema câinilor vagabonzi sunt la Primăria Generală. Conform ultimei legi privind protecţia animalelor, câinii vagabonzi nu mai pot fi eutanasiaţi, ci sunt doar castraţi şi aduşi înapoi pe stradă". În aceste condiţii, doar 212 câini sunt în adăposturi în prezent dintre cei 50.000 de câini vagabonzi, câţi sunt pe străzi în Bucureşti.
Şi nu există bani pentru adăposturi unde să poată fi ţinuţi? Ba da, există. Cu 10 mil