Potrivit băncii, clienţii pot opta, până la 3 martie, pentru revenirea la condiţiile iniţiale
Raiffeisen Bank nu va cere anularea actelor adiţionale impuse de OUG 50 pentru modificarea contractelor de credit semnate până în iunie 2010, care au intrat în vigoare în septembrie 2010 fără a fi semnate de populaţie, dar clienţii pot opta, până la 3 martie, pentru revenirea la condiţiile iniţiale. "Noi am comunicat clienţilor că nu e nevoie să vină la bancă să semneze actele adiţionale, pentru a beneficia de prevederile OUG 50, şi în consecinţă este corect să menţinem aceste prevederi în vigoare pentru toţi clienţii noştri, indiferent că au semnat sau nu. În plus, considerăm calculul dobânzii legat de un indicator cum este Euribor sau Robor, un calcul transparent şi mai uşor de urmărit de client", a spus Radu Topliceanu, director executiv aria clienţi persoane fizice din cadrul Raiffeisen Bank.
Aşa cum prevede legea, clienţii pot alege să notifice banca în 60 de zile de la intrarea în vigoare a Legii 288/2010 pentru aprobarea OUG 50/2010, respectiv până la 3 martie, dacă doresc să denunţe actele adiţionale în vigoare.
OUG 50/2010 a fost adoptată de Guvern în luna iunie 2010, pe baza unui proiect elaborat de ANPC, printre cele mai cunoscute prevederi ale actului normativ fiind eliminarea comisionului de rambursare anticipată la creditele cu dobândă variabilă şi calcularea dobânzii în funcţie de un indice de referinţă transparent, la care se adaugă o marjă fixă, care nu poate fi modificată faţă de contractul iniţial. Ulterior, Camera Deputaţilor a modificat unele prevederi ale ordonanţei astfel încât doar anumite articole să fie aplicate împrumuturilor vechi, respectiv limitarea sau eliminarea comisionului de rambursare anticipată şi prevederile conform cărora creditorul poate refinanţa creditul în condiţiile noilor oferte dacă titularul de credit