Partidele arcului guvernamental vor avea şapte reprezentanţi în Biroul Permanent al Senatului, în timp ce reprezentanţii opoziţiei doar şase.
”Suntem cu toţii de acord că în această sesiune parlamentară actuala putere va avea majoritate în Biroul Permanent al Senatului. Acest lucru este acceptat de toată lumea. Vor fi şapte din partea coaliţiei şi şase din partea opoziţiei. Totul este să negociem într-adevăr cele patru sesiuni parlamentare care mai sunt în faţă şi să ajungem la o concluzie şi în ce priveşte comisiile”, a declarat senatorul UDMR, Verestoy Attila, citat de Agerpres.
Liderul grupului parlamentar al PDL, senatorul Cristian Rădulescu, a precizat că în cazul în care nu se va ajunge ”la o soluţie consensuală” în legătură cu toate sesiunile parlamentare care au mai rămas până la sfârşitul legislaturii, decizia privind repartizarea funcţiilor o va lua plenul Senatului.
Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, a susţinut că, în opinia sa, problema desemnării conducerii Senatului nu va fi tranşată de plen, ci în urma negocierilor liderilor grupurilor parlamentare din Senat.
Componenţa conducerii Camerei a fost aprobată, marţi, prin vot secret cu bile, cu 245 de voturi pentru şi 8 împotrivă.
În această sesiune parlamentară, la Camera Deputaţilor, PDL va ocupa un post de vicepreşedinte prin Ioan Oltean, unul de chestor – prin Gheorghe Albu şi o funcţie de secretar – prin Dumitru Pardău.
Social-democraţilor le revin două posturi de vicepreşedinte ce vor fi ocupate de Adrian Năstase şi de Valeriu Zgonea, o funcţie de secretar – Georgian Pop şi una de chestor – Nicolae Bănicioiu.
Liberalii au doi reprezentanţi în conducerea Camerei Deputaţilor prin secretarul Mihai Voicu şi chestorul Dan Motreanu.
UDMR ocupă în această sesiune funcţia de chestor, prin Seres Denes, iar minorităţile naţionale – pe cea de