Un amplu reportaj publicat pe site-ul revistei americane "Wired" readuce în atenţia publicului "fenomenul Râmnicu Vâlcea". Demunit "Hackerville", oraşul este asemănat cu un "Silicon Valley " al infractorilor online. Autorul reportajului face o incursiune în lumea "Hackerilor" din Vâlcea şi chiar reuşeşte să se întâlnească cu Romeo Chiţă, unul din capii celei mai prolifice reţele de fraudă electronică descoperită de către poliţişti.
Revista americană Wired prezintă în numărul din această lună un amplu reportaj realizat în Râmnicu Vâlcea pe tema fraudei informatice. Sub titlul „Cum a ajuns un oraş îndepărtat din România capitala criminalităţii informatice", revista readuce în atenţia opiniei publice paradoxurile oraşului. Jurnalistul Yudhijit Bhattacharjee a vizitat anul trecut Râmnicul, a stat de vorbă cu poliţitşi, dar şi cu membri ai reţelelor de fraudă electronică, iar reportajul său porneşte în căutarea motivului pentru care oraşul este cunoscut în toată lumea drept capitala hackerilor. „Străzile din Râmnicu Vâlcea sunt sufocate de maşini scumpe. În centru, ultimele modele de la BMW, Audi şi Mercedes sunt conduse de tineri de 20 -30 de ani", îşi începe descrierea jurnalistul american.
În reportaj se arată cum "escrocii" au început cu postarea unor anununţuri false pe eBay şi alte site-uri de licitaţie, păcălind mai multe persoane să trimită bani prin transfer bancar. Ca în orice afacere însă, hackerii au început să-şi diversifice metodele."Au învăţat să creeze scenarii," spune Michael Eubanks, un agent FBI în Bucuresti. "Am văzut e-mailuri între infractori, cu instrucţiuni despre cum să răspundă la diferite întrebări". „În 2005 România a devenit cunoscută ca un rai al fraudei informatice, prin consecinţă, mulţi dintre cumpărători au refuzat să mai trimită bani spre această ţară. Escrocii s-au adapatat, aranjând ca banii să fie trimişi în alte ţări europ