Hanul lui Manuc, unul dintre cele mai renumite obiective ale secolului XIX din Capitală, începe să prindă viaţă după o investiţie în recondiţionare de circa două milioane de euro.
Moştenitorul hanului, Şerban Cantacuzino, are în plan deschiderea grădinii de vară din curtea interioară şi a unui restaurant cu specific oriental până la jumătatea anului, iar ulterior inaugurarea unui butic hotel şi a celebrei crame a hanului.
Până ca aceste investiţii să capete contur, două cafenele şi un bistro legate de numele Manuc au fost deschise deja la parterul Hanului, cu vedere spre Splaiul Unirii. Cu excepţia lor însă nimic nu dă impresia, la o privire din exterior, că hanul ar putea fi funcţional, situaţie care se menţine de ani de zile. În interior însă, cadrul pentru ca la vară clienţii să poată savura din nou un purcel la proţap şi o halbă rece cu bere începe să fie creat.
"Patru ani a trebuit să facem curat, să măsurăm, să facem proiecte, să luăm avize. Numai partea de curăţenie a necesitat 800 de containere de 7 metri cubi fiecare, pentru că în băi, de exemplu, au fost puse cu ciment trei rânduri de faianţă una peste alta. Ne-a luat mult timp să scoatem toate vechiturile pentru ca mai apoi să vedem ce avem de făcut în continuare", povesteşte pentru ZF Şerban Cantacuzino, căruia i-a fost restituit hanul la începutul lui 2007 printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă dată de Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.
Clădirea, construită în urmă cu peste 200 de ani de negustorul armean Manuc Bei şi care ulterior a intrat în posesia familiei Băicoianu, a fost naţionalizată în 1950, fiind administrată de stat prin diferite societăţi de alimentaţie publică.
Constantin Şerban Cantacuzino, moştenitorul imobilului, a cerut în instanţă proprietatea în urmă cu 14 ani. "M-am gândit că atât timp cât există o lege prin care pot să primesc ceea ce îmi a