Familia lui Constantin Nicolescu, acuzat de procurori de mai multe fapte de corupţie, a dobândit în ultimii 20 de ani o influenţă deosebită în judeţul Argeş. Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a implicat rudele atât în conducerea administrativă, cât mai ales în activităţile economice cheie din judeţ.Constantin Nicolescu provine dintr-o familie formată din şase fraţi şi cinci surori. Unul dintre fraţii preşedintelui CJ a fost colonel SIE, altul primar al Piteştiului înainte de ‘89, iar cel mai mare a avut o funcţie de conducere la Uzinele Dacia.
FRAŢII
Ion Nicolescu
Cel mai mare dintre fraţii preşedintelui CJ Argeş a decedat în 2009, la 78 de ani, ca pensionar militar. Ion Nicolescu a activat 20 de ani în cadrul Unităţii Militare 01205 din Sibiu, unde a deţinut funcţii de comandă în conducerea unităţii, după cum scrie presa locală. Din 1981, a devenit şeful Comisiei Militare de Control la Uzinele Dacia-Piteşti, de unde a şi ieşit la pensie.
Valeriu Nicolescu
Cel de-al doilea frate care a deţinut funcţii importante în Argeş este Valeriu Nicolescu, fost primar în Piteşti în perioada 1974-1982. Cariera politică a acestuia a început însă la Topoloveni, unde a activat ca secretar şi prim-secretar al Comitetului Raional, apoi prim-secretar la UTC Curtea de Argeş. Din 1968 a devenit primarul Slatinei, apoi s-a mutat la Piteşti, unde, înainte de a deveni edilul-şef al acestui oraş, a fost vicepreşedinte şi prim-vicepreşedinte al Consiliului Popular. Cariera politică a lui Valeriu Nicolescu a continuat şi după Revoluţia din 1989. Acesta a fost ales consilier local de două ori, în perioada 2000-2006.
Petre Nicolescu
Unul dintre cei mai controversaţi membri ai familiei este Petre Nicolescu, fost colonel SIE. Numele său a fost legat de privatizarea frauduloasă a Uzinei ARO din Câmpulung Muscel. Presa a relatat că acesta ar fi întocmit un