Egipteanul Alim Safwan trăieşte din 1991 la Timişoara. Este căsătorit cu o româncă, are o fiică de opt ani şi o afacere pe „Brâncoveanu”. Ultima dată cînd a fost în Egipt şi-a dorit să plece cât mai repede de acolo.
Ca toţi egiptenii din exil, Alim Safwan stă în aceste zile cu ochii pe postul Al Jazzera, pentru a afla ultimele informaţii de la revoluţia din Cairo. Safwan a lăsat în Egipt părinţii şi 12 fraţi, astfel că ştie foarte bine ce înseamnă viaţa sub conducerea lui Murabark. „E altfel de dictatură decât cel de pe vremea lui Ceauşescu. În Egipt poţi să vorbeşti, poţi să călătoreşti, dar este sărăcie foarte mare. Egiptul are 85 de milioane de locuitor şi marea lor majoritate nu au de lucru. Este imposibil să trăieşti cu 30-40 de euro pe lună”, a spus Alim Safwan, originar din El Menufeia, judeţul unde s-a născut şi Mubarak.
„Oamenii sunt bolnavi”
Unul din fraţii lui Alim Safwan lucrează ca inginer agronom la Minsterul Agriculturii şi câştigă doar 60 de euro pe lună. E însă un caz fericit. „Mulţi s-au îmbolnăvit psihic. Au acasă familie, guri de hrănit, dar nu au de lucru. Sunt împinşi spre lucrui extreme. Ultima dată când am fost în acolo, în 2008, mi-am dorit să plec cât mai repede. Oamenii sunt negri de supărare. Plin de boli, hepatită, boli de rinichi, cancere pentru că mănâncă lucruri stricate. Astfel că lumea nu-l mai vrea pe Mubarak”, a mai povestit Alim Sawfan.
Sistemul de vot în Egipt
Egipteanul Alim Sawfan a venit la Timişoara în 1991, după ce a absolvit studii superioare în agronomie, în Egipt. Dorea să ajungă în Italia, însă la Timişoara a găsit mediul propice în care să trăiască decent. “Acum mă ocup cu comerţul cu cosmetic”, a spus Sawfan. Înainte să plece din Egipt a participat şi el la vot şi ne-a explicat cum a ajuns Mubarak să conducă ţara de 30 de ani. “Când erau alegere nu aveai cu cine vota. Tr