Tirgul de produse ecologice si traditionale ECOAGRIS revine in atentia iesenilor, in perioada 4-6 februarie, de aceasta data cu o noutate. Din dorinta de a diversifica activitatile si de a trezi un interes mai mare in rindul vizitatorilor, in cadrul editiei care va debuta vineri se va inaugura Atelierul gastronomic. In cadrul acestuia, Rodica Tiplea, producator traditional din Maramures, va gati in fata publicului placinte si sarmalute dupa metode traditionale. Prin aceasta initiativa, vizitatorii tirgului vor fi incurajati sa adopte un stil de viata sanatos si vor fi stimulati sa redescopere vechile datini si tehnici autohtone in materie de gastronomie. „In cadrul manifestarii vom lansa o invitatie si unor clase de copiii de la scoli primare, care vor putea astfel sa invete cum se prepara aceste produse si care este importanta lor pentru sanatatea fiecaruia dintre noi", a precizat Vasilica Onofrei, responsabil relatii cu presa al Bioma Agro Ecology, compania organizatoare a tirgului. Vor fi prezente la „ECOAGRIS - Tirgul pentru sanatatea ta" si renumitele preparate traditionale maramuresene din carne de porc Mangalita, fara colesterol. De remarcat este faptul ca grasimea de porc Mangalita contine Omega 3 (acizi grati nesaturati), la fel ca cea de somon. Datorita acestor calitati, carnea si preparatele din carne de porc Mangalita sint recomandate in alimentatia persoanelor cu boli cardiovasculare, precum si in alimentatia copiilor si a persoanelor in virsta. La fel ca la editiile precedente, de pe tarabele expozantilor veniti din judetele Neamt, Suceava, Brasov, Salaj, Giurgiu si Constanta nu vor lipsi brinzeturile, prajiturile de casa, mierea de albine, palinca, vinul, siropurile si plantele medicinale. Cei interesati vor putea cumpara, de asemenea, produse cosmetice si de ingrijire personala, detergenti si ambalaje ecologice. Tirgul se desfasoara in parcul Biserici