A lucrat ca asistentă medicală la Spitalul Nr. 1 şi la Căminul de Bătrâni, iar de pe băncile şcolii ei de masaj au ieşit, în cinci ani, peste o mie de absolvenţi.
S-a născut în comuna Izvoare, într-o zonă frumoasă din sudvestul judeţului, dar studiile şi le-a făcut în capitala Olteniei. Şi-a dorit să devină profesoară de limbi străine, însă pe vremea aceea astfel de studii se făceau doar la Iaşi, distanţa mare stând în calea realizării visului ei din copilărie. La recomandările mamei sale, a decis să urmeze Şcoala Tehnică Sanitară din Craiova şi nu a regretat niciodată alegerea făcută.
A descoperit masajul lacăminul de bătrâni
Din 1970, de la absolvirea şcolii, femeia a lucrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, dar şi câţiva ani la căminul de bătrâni de alături. După căderea regimului comunist, asistenta a deschis două cabinete medicale cu ecografie, medicină internă, ginecologie şi laborator în cartierele Rovine şi Craioviţa Nouă. Avea să închidă cele două cabinete în 1999 din cauza unor probleme familiale, pentru ca în 2005 să înceapă o altă afacere: Şcoala de Masaj Casmed.
A descoperit pasiunea pentru masaj pe când lucra la căminul de bătrâni şi vârstnicii internaţi o rugau să îi maseze. „Nu era bucurie mai mare decât masajul pentru ei. Practic, făceai minuni dacă le puneai sângele în mişcare. Erau ca şi noi. Atunci am descoperit cât de important este masajul în viaţa unui om“, povesteşte femeia. Pentru că oltenii au dat năvală să înveţe meseria de masor, olteanca şi-a extins în 2007 afacerea în Caracal, Slatina, Târgu-Jiu şi Severin. „Pe viitor urmează să deschidem o şcoală şi la Vâlcea“, susţine Mariana Ionele.
Cei care doresc să se înscrie au posibilitatea să opteze pentru două cursuri. „Avem cursul de iniţiere, care durează o lună şi jumătate şi cuprinde 60 de ore de practică şi 30 de ore de teorie, în urma căruia se învaţă noţiu