Vrăjitoarele şi ghicitoarele nu au voie să-şi amplaseze cabinetele pe lângă şcoli, biserici sau în preajma unor instituţii publice / Foto: Karina Knapek / Jurnalul National
Practicienii ocultismului au scăpat miercuri de un hop. Nu se ştie dacă frica de blesteme sau cumva vraja „Reginei vrăjitoarelor”, pe numele ei Brăţara Buzea, i-a făcut pe deputaţi să tragă chiulul miercuri de la şedinţa Comisiei de buget, unde pe masă aveau legea privind protecţia persoanelor înşelate prin ghicit sau alte mijloace şi practici oculte. Din cei 39 de membri ai comisiei, n-a venit la şedinţă nici jumătate, şi doar trei au îndrăznit să ia cuvântul. După ce legea a trecut tacit de Senat, vrăjitoarele au luat foc, şi i-au ameninţat pe aleşi inclusiv prin presa străină. La începutul anului, BBC anunţa, citând un reportaj realizat de Associated Press (AP) că „vrăjitoarele ameninţă cu blesteme Guvernul român”, pentru că vor fi obligate să plătească impozite pentru veniturile pe care le obţin. Brăţara Buzea, „Regina vrăjitoarelor”, se lăuda chiar că blestemele ei nu dau niciodată greş, ea declarând pentru AP că va face împotriva politicienilor o vrajă în care va utiliza excremente de pisică şi un câine mort.
Vrăjitoare din estul şi vestul ţării se vor aduna pe malurile Dunării pentru a protesta faţă de noua lege şi ca să arunce blesteme asupra politicienilor care au implementat-o”, a scris şi cotidianul britanic The Guardian.
Şi se pare că i-a ieşit. Miercuri, deputaţii finanţişti au ajuns la concluzia că textul legii nu este clar, iniţiatorii neştiind exact ce vor: să reglementeze protecţia cetăţenilor, să introducă în circuitul legal practicile oculte sau să le interzică. Drept pentru care s-a propus acordarea unui aviz negativ. Până şi unul dintre iniţiatorii legii, deputatul PDL, Constantin Dascălu, a recunoscut că legea aşa cum este formulată nu poate fi aplicată.