Absolvent al Facultăţii de Drept, poliţistul spune că nu ar da pe nimic uniforma şi este necruţător cu cei care greşesc. Deşi se caracterizează drept o persoană blândă şi calmă, atunci când descoperă nereguli merge până în pânzele albe pentru a-i face pe vinovaţi să plătească.
„ Activitatea de poliţie implică multă muncă, dar şi satisfacţii pe măsură. Am încercat să mă implic în cât mai multe domenii şi am colaborat foarte bine cu toţi colegii mei. Din copilărie am fost atras de uniformă, aşa că în adolescenţă am ştiut ce carieră voi urma: armată sau poliţie. Întotdeauna am visat să lucrez pentru respectarea şi aplicarea legii“, a spus insp. pr. Daniel Naghi.
Familie de medici veterinari Deşi în familie nimeni nu l-a încurajat să ajungă poliţist, ambii părinţii fiind medici veterinari, Daniel Naghi şi-a urmat drumul. „Chiar dacă am urmat Facultatea de Drept nu m-aş fi văzut avocat. Am ştiu că sunt făcut pentru munca în poliţie“, a adăugat Naghi.
Spune că imaginea instituţiei în care activează se formează în stradă, acolo unde agentul rutier ia contact cu oamenii. „În general suntem vizibili şi activi, motiv petnru care trebuie să fim impecabili, fără cusur. Practic, noi formăm imaginea“, a spus Daniel Naghi.
„Sunt foarte riguros“ Din 2003, de când a fost încadrat la Serviciul Rutier Călăraşi, a soluţionat sute de dosare, iar multe ori a avut ocazia să i se ofere diverse sume de bani pentru a rezolva favorabil un caz. „Recunosc faptul că au existat situaţii în care mi s-au oferit bani. Nicioadată nu m-am gândit că aş putea să iau ceva. Sunt foarte riguros. Cine greşeşte, plăteşte. Când descoperi o infracţiune, ai satisfacţia lucrului împlinit, dovedindu-i celui care a greşit că eşti competent, vigilent şi atent la fiecare detaliu“, a precizat poliţistul.
A refuzat 6.100 de lei Pe 17 iunie 2010, Daniel Naghi a refuzat să primească 6.10