Educatoarele, copiii şi părinţii lucrează cot la cot la confecţionarea măştilor de carnaval. Coordonaţi de una dintre educatoare, părinţii şi-au suflecat mânecile şi s-au pus pe treabă. Mămici şi tătici s-au întrrecut în talente şi au confecţionat peste 40 de măşti , care se apropie de cele originale, veneţiene.
Toţi, cu mic cu mare, se pregătesc de Carnavalul Veneţian care va fi organizat la Grupa Waldorf.
Sărbătoarea magică, atât de aşteptată, care a încălcat toate regulile şi canoanele societăţii, va fi recreeată, la scară mică, şi la Târgu-Mureş. Pentru a-i face pe micuţi să înţeleagă mai bine trecerea de la iarnă la primăvară, educatoarea Angela Bulz, cea care coordonează grupa Waldorf a grădiniţei, a decis să marcheze evenimentul cu un carnaval de pomină, ce va avea loc pe 4 martie. „În fiecare an organizăm câte un carnaval care vorbeşte despre cultura unui popor. Am început cu etnicii de la noi, mai întâi cu romii, apoi cu ungurii, iar acum cu italienii. Avem în grupă copii cu părinţi italieni şi era normal să aducem carnavalul veneţian într-un fel mai aproape", a declarat coordonatoarea grupei Waldorf.
„În acest fel micuţii înţeleg mai bine cultura altor popoare, contactul cu muzica, dansul şi arta altor popoare îi fac mai bine să înţeleagă faptul că nu sunt singuri pe aceasta planetă", este de părere Ramona C., o mămică.
Învaţă dansuri italieneşti
Startul l-au dat copiii care, zilnic, ascultă muzică medievală şi, sub îndrumarea unui instructor japonez, învaţă Tarantella, renumitul dans italienesc, considerat terapeutic.
Părinţii nu au stat de-o parte şi s-au apucat de confecţionat de măşti. După ce le-au studiat bine pe cele veneţiene, s-au înarmat cu pietricele colorate, pene şi danteluţe şi s-au pus pe treabă. „La început am crezut ca va fi un pic dificil, însă dacă dai frâu liber imaginaţiei realizezi că este interesant.