O oră de badminton te ajută să arzi până la 500 de calorii, iar pe termen lung duce la creşterea nivelului de colesterol bun din sânge, la scăderea tensiunii arteriale şi la o ameliorare a anduranţei organismului
În timpul iernii, dacă vrei să faci mişcare şi nu eşti pasionat de schi, patinaj sau alte sporturi din aceeaşi categorie, poţi să mergi într-o sală şi, de ce nu, să joci badminton, chiar dacă la prima impresie pare doar o joacă de copii, trebuie ştiut că badmintonul este un sport foarte solicitant, în special pentru cei care vor să dea jos kilogramele nedorite, iar o oră de joc te ajută să arzi în jur de 500 de calorii.
În plus, după numai o jumătate de oră de joc bătăile inimii ajung la 80-85 la sută din nivelul maxim, undeva spre limita superioară a zonei de efort aerob.
De aici rezultă alte avantaje, pe termen lung, pentru că badmintonul duce la o creştere a nivelului de colesterol bun din sânge şi, evident, la o scădere a nivelului de colesterol rău.
Altfel, potrivit site-ului pro-fitness.ro, a fost observată, la practicanţii de badminton, o scădere semnificativă a tensiunii arteriale, beneficiu extraordinar pentru indivizii hipertensivi şi, în plus, se asigură ameliorarea anduranţei organismului, a coordonării ochi-braţ, a reflexelor şi, nu în ultimul rând dezvoltarea fizică de care badmintonul este răspunzător.
Toate acestea sunt confirmate şi de Radu Ionescu (www.saladebadminton.ro), proprietarul unei săli de sport asaltată de doritori, pentru care acest sport este o modalitate de a se menţine în formă. "În principiu badmintonul este un sport care trebuie jucat numai în sală, pentru că acel fluture este foarte sensibil la curenţii de aer iar în aer liber este doar o joacă de copii. Din punct de vedere al sănătăţii este unul dintre cele mai complexe şi benefice sporturi. Este foarte dinamic, solicită aproape toată mu