• Potrivit unui studiu, comunicare online nu dăunează relaţiei de cuplu, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci, dimpotrivă, îi face pe parteneri mai dezinhibaţi
Tot mai multe cupluri au tendinţa de a-şi comunica dorinţele sexuale prin intermediul internetului sau cu ajutorul gadgeturilor, scrie ziarul The Denver Post în ediţia de miercuri. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui sondaj realizat online de către revista Men's Fitness, care a intervievat 1.200 de persoane, femei şi bărbaţi din America. Fenomenul poartă denumirea de sexting (de la sex şi texting): trimiterea de mesaje şi de fotografii cu conţinut sexual explicit, la început prin intermediul telefonului mobil, ulterior şi prin alte medii de comunicare online.
Potrivit cercetării, acest tip de comunicare "fierbinte" nu dăunează relaţiei de cuplu, ci, dimpotrivă, îi dezinhibă pe parteneri. În plus, mesajele deocheate, transmise prin intermediul Internetului, au un rol de afrodisiac pentru parteneri, acestea îmbunătăţind calitatea vieţii sexuale.
Sexting-ul, responsabil de sexul de la a doua întâlnire
Subiecţii au precizat că acest tip de comunicare - sexting - grăbeşte lucrurile spre o partidă de sex, lucru rar întâlnit în cazul comunicării faţă în faţă, după cum au răspuns 80 la sută dintre femei şi 58 la sută dintre bărbaţi, care au precizat că preferă să flirteze prin intermediul Facebook-ului sau a chat-urilor.
Până ca Internetul să fie accesibil tuturor, oamenii se întâlneau pentru a se cunoaşte. Acum, partenerii se cunosc virtual, iar de aici apare şi dorinţa de a face sex chiar de prima întâlnire faţă în faţă.
• Dincolo de mesajele cu un conţinut sexual, 7 din 10 femei aleg chiar să trimită partenerului poze cât mai incitante, cu rolul de a creşte apetitul sexual. De asemenea, 49 la sută dintre femei recurg la trimiterea mesajelor indecent