Adolescenta face parte din grupul folk „Amprente“ şi visează să-şi continue studiile de chitară clasică la Conservator.
Cătălina a făcut primii paşi în muzică în clasa a IV-a, când a început să activeze într-o orchestră de mandoline. „Am participat în formaţia şcolară vreme de un an şi jumătate până când am descoperit acordurile de chitară de la cursurile doamnei profesor Nicoleta Minciu. Dânsa preda cursuri copiilor din comunele Zăneşti şi Piatra Şoimului şi coordona grupul Cleştar“, îşi aminteşte tânăra.
Ea recunoaşte că a tratat instrumentul ca pe o joacă, dar a devenit în scurt timp tot mai atrasă de studiul chitării. „Tata mi-a cumpărat o chitară şi am decis să continui pe acest drum după ce am dat examenul de admitere la Liceul de Artă «Victor Braner», la secţia muzică“, mai spune Cătălina.
În această perioadă, adolescenta studiază un concert de Vivaldi cu orchestra de muzică de cameră a liceului, dar visează să ajungă să cânte şi cu orchestre mai mari. „Mai pregătesc «Pavana Capricho» de Isaac Albeniz şi trei preludii nocturne compuse de Adrian Andrei. Trebuie să munceşti mult, să capeţi experienţă ca să ajungi să fii solist în faţa unei orchestre mari“, crede Cătălina.
Singurul regret pe care îl are tânăra este că nu a început să studieze chitara clasică de la o vârstă mai fragedă. „Aş vrea să-mi continui studiile la Conservator, dar mai am timp să mă decid ce drum o să aleg. Dacă aş fi descoperit mai devreme chitara poate că eram mai hotărâtă acum“, spune ea.
Pasionată de muzica folk
Cătălina Culbece descoperă tainele instrumentului pe care îl studiază la liceu şi în grupul folk Amprente, unde este solist vocal şi instrumentist. „Am ales acest nume din mai multe variante propuse de colegi. Ideea a fost ca piesele pe care le cântăm să lase publicului o amintire, o amprentă plăcută“, explică t