Florea Ispir (61 de ani), figura emblematică a fotbaluluimureşean, vorbeşte despre mărirea şi decăderea unei trupe depoveste, ASA Tîrgu-Mureş, şi explică revigorarea fotbalului dinArdeal: "Aici se munceşte", susţine Ispir.
Primele trei poziţii în clasamentul jucătorilor cu cele mai multemeciuri din istoria primei ligi din România sunt împărţite între unoltean prin adopţie, un regăţean pripăşit pe Mureş şi un ardeleansadea. Primul în top e Costică Ştefănescu, legendarul căpitan alCraiovei Maxima, urmat îndeaproape de doi dintre componenţiiechipei de aur a Mureşului, Florea Ispir şi Ladislau Boloni. Fostulfundaş are doar un meci în plus faţă de actualul tehnician alfrancezilor de la Lens şi o poveste de viaţă la fel deinteresantă!
"De loc sunt din Ilfov. Am făcut junioratul la Steaua, iardestinul m-a adus aici, unde m-am şi stabilit", îşi începe povesteaIspir. Cum a fost să fie? "Regretatul Tiberiu Bone a început în1970 întinerirea la ASA. Mă ştia de la juniorii Stelei şi m-a luatla Mureş. A fost decizia vieţii pentru mine. De atunci nu m-am maiîntors acasă", mărturiseşte fostul fundaş. Ce a urmat după aceastămutare a devenit istorie. Ispir a devenit fundaşul de fier al mariiASA, trupa care rata la mustaţă titlul de campioană, în favoarealui Dinamo, în sezonul 1974-1975, dar care, totodată, aduna treicalificări consecutive în Cupa UEFA. În perioada 1970-1988, Ispir aadunat 485 de partide pe prima scenă, toate în tricoul"roş-albastru", şi a marcat şi două goluri.
Interzis la naţională!
Ciudat, fostul libero mureşean nu a fost chemat niciodată lanaţională. "Rămâne regretul carierei mele, dar nu port ranchiunănimănui. Aşa a fost să fie!", driblează elegant subiectul disputeiCapitală - Provincie. Preferă să motiveze ce l-a determinat sărămână în Tîrgu-Mureş. "De la început publicul m-a privit ca pe uncopil al Mureşului. Un public