Pentru publicul nostru e interesant să constate cum este „în culise" această lume misterioasă şi extrem de prezentă şi la noi a distribuitorilor de medicamente, inclusiv concurenţa acerbă dintre firme şi ispitele ultra-transparente pentru a determina diverşi potenţiali clienţi să devină fideli brandului.
Jack Gyllenhaal şi Anne Hathaway par să funcţioneze foarte bine împreună, într-un film extrem de tulburător şi chinuitor în acelaşi timp! Ca să facă scenariul mai incitant, principalul „leac" căruia i se face reclamă este mult comentata şi deja arhicunoscuta Viagra. Asta atrage după sine bancuri deocheate (e bine de reţinut că recomandarea sub 15 ani chiar trebuie respectată). Pe lângă problemele trupeşti, nu puteau să lipsească cele psihice. Nu sunt la modă numai psihanaliştii, ci şi medicamentele care dau linişte sufletească, de la celebrul Prozac, la mai puţin cunoscutul Zoloft, care a intrat şi pe piaţa noastră.
E nostim cum reuşesc cineaştii să inducă ideea că, dacă înghiţi la calmante cu pumnul, poţi să devii dintr-un biet boschetar un tip fercheş, de încredere! Mulţi vor spune că întreaga peliculă nu e decât un fel de a-i face lobby firmei Pfizer, doar că lucrurile sunt ceva mai complexe. Regizorul născut la Chicago, Edward Zwick, aducea în 1994 o splendidă frescă sentimentală: „Legendele toamnei". De astă dată reuşeşte să echilibreze o comedie neagră prin accese dramatice, date de o boală incurabilă de care suferă foarte gracila Anne Hathaway. Este vorba despre Parkinson, un sindrom degenerativ, care atacă sistemul nervos central şi duce încetul cu încetul la o degradare fizică şi psihică, de la tremuratul incontrolabil, până la demenţa senilă. Numele i-a fost dat de chirurgul James Parkinson, la 1817, iar printre cei care au suferit de acest cumplit blestem s-au numărat Papa Ioan Paul al II-lea, Kenneth Moore (Jolyon cel Tânăr din serialul „