După trei ani de puşcărie, fostul deputat PDSR, pentru integritatea căruia Adrian Năstase a garantat mergând la Parchet, face afaceri cu carburanţi din spatele unor firme off-shore. Operaţiunile sunt însă investigate de procurori.
Fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru, primul parlamentar condamnat penal, revine spectaculos în vizorul organismelor de control ale statului. Eliberat condiţionat în 2007, după ce în 2004 fusese condamnat la cinci ani de închisoare pentru delapidarea BRD cu 2.200 miliarde lei vechi, fostul politician social-democrat este protagonistul mai multor dosare instrumentate de Parchetul Tribunalului Constanţa şi cel al Tribunalului Bucureşti. Mai precaut de această dată, Bivolaru îşi derulează afacerile cu combustibil din spatele a două firme off-shore, înregistrate în Insulele Seychelles. Folosindu-se de acest paravan, Gabriel Bivolaru, pentru care Adrian Năstase, Miron Mitrea şi Dan Ioan Popescu s-au deplasat în 1997 la Parchet pentru a-i impresiona pe procurorii care-l anchetau, este suspectat că face tranzacţii ilegale cu motorină, fără plata taxelor la bugetul de stat. Vama a sesizat Poliţia, dosarul fiind în prezent la Parchet.
IMPLICAT - ŞI UN FOST CONSILIER PSD DIN CONSTANŢA
Ancheta derulată până acum dezvăluie faptul că implicate, în diferite forme, sunt societatea controlată de Gabriel Bivolaru (Romeco Internaţional), o firmă din Constanţa, care aparţine fostului consilier judeţean PSD Nicolae Dospinescu, (M&D Sea Farers), şi o alta din Slobozia, Texas Grup Oyl. Procurorii cercetează „comercializarea ilegală de produse energetice aflate în regim suspensiv de plată a accizei de către SC M&D Sea Farers SRL Constanţa, în calitate de furnizor, şi SC Romeco Internaţional SRL şi SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia". M&D Sea Farers îşi are sediul în Portul Constanţa şi este administrată de soţii Nicolae şi Gilda Dospinescu. La rân