Uniunea Social Liberală (USL) între PSD şi ACD, ce urmează să fie încheiată sâmbătă, îşi propune să funcţioneze până pe 31 decembrie 2020, potrivit protocolului obţinut de NewsIn.
Uniunea Social Liberală (USL) va fi condusă de preşedintele PSD şi de cel al PNL, care vor lua decizii prin "consultare şi consens", fiind interzise trecerea de la un partid la altul a membrilor formaţiunilor care compun noua construcţie şi intituindu-se obligativitatea votului comun în Parlament.
Sediul alianţei va fi în locaţia deţinută de PNL, din Şos. Kiseleff 57, iar sigla este compusă din însemnele PSD şi ACD.
Totodată în protocol se precizează că "cele două părţi nu vor accepta sau iniţia participarea separată în alte alianţe electorale", iar "sancţiunile pentru încălcarea protocolului se asimilează celor pentru încălcarea statutelor partidelor, decise de fiecare partid în parte, din proprie iniţiativă sau la solicitarea celeilalte părţi".
"Este şi un nume frumos şi o siglă foarte frumoasă, care va fi plăcută de cetăţeni şi sperăm noi aducă bunăstare pentru fiecare cetăţean român. (...) Săgeata cu trandafirii s-au unit şi a ieşit o siglă foarte frumoasă", a declarat Liviu Dragnea, secretarul general al PSD.
20 de priorităţi de reformare
Alianţa îşi asumă 10 priorităţi pentru reforma instituţională a României şi 10 privind reforma economică, socială, politică şi administrativă.
La capitolul dedicat reformei economice, sociale, politice şi administrative, principala prioritate este definită ca "mai multă economie, mai puţină birocraţie". Acestui obiectiv îi sunt subsumate o serie de ţinte pe care USL le asumă: crearea de locuri de muncă, stimularea sectorului privat, îndeosebi a IMM-urilor, autonom în raport cu puterea politică, scăderea şi simplificarea fiscalităţii, reducerea costului muncii, încurajarea şi sprijinirea capitalului naţional sub