Fără să conştientizăm, unele alimente gustoase şi apetisante pe care le punem zilnic în farfurie ne ameninţă starea de sănătate. Motivul: sunt pline de chimicale care, printre altele, favorizează îngrăşarea. Află care sunt acestea. Evită alimentele care conţin sirop de porumb, deoarece este bogat în fructoză şi favorizează acumularea kilogramelor.
C ele mai noi date statistice arată că în România există şapte milioane de persoane obeze, iar jumătate din acestea sunt copii. Fără îndoială, principala cauză a obezităţii este alimentaţia dezechilibrată din punct de vedere nutriţional. Potrivit nutriţioniştilor, pe piaţă există mii de produse alimentare care au în compoziţie chimicale ce le dau aspectul atrăgător şi, în acelaşi timp, le fac deosebit de gustoase. Prin urmare, avem toate „şansele" să consumăm zilnic cantităţi mari de edulcoranţi de sinteză, de aditivi alimentari şi de arome artificiale. Nutriţioniştii susţin că aceştia creează dependenţă, deşi cele mai multe persoane nu sunt conştiente de acest aspect. Mai exact, chimicalele din mâncare stimulează pofta de mâncare, iar nevoia de a mânca mai mult creşte, chiar şi în lipsa senzaţiei de foame. Consecinţa este, evident, obezitatea. Citiţi şi: Supraponderali de la 9 luni Unele formule de lapte pot îngrăşa
Evită alimentele «cu zero calorii»
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că zahărul este un aliment nociv, ce trebuie exclus din alimentaţie. Însă, contrar opiniei generale, acesta nu trebuie înlocuit cu îndulcitori artificiali, deoarece sunt mai nocivi decât zahărul. Cele mai multe persoane aleg de obicei variantele „light", nefiind conştiente de efectul nociv al îndulcitorilor artificiali. Denumiţi comercial edulcoranţi de sinteză, îndulcitorii cresc riscul de obezitate, deoarece conţin aşa-numitele calorii „goale". Se recomandă evitarea produselor cu aspartam (E 951), sulfam-K (E 950