"Unii dintre poliţişti predau şefilor şpaga în palmă, simulând un salut, o strângere de mână, fie stingeau becul şi predau banii pe întuneric", se explică în referatul de arestare. Sursa: EVZ
Poliţiştii de la Siret acceptau nu doar bani ca mită, ci şi usturoi sau băuturi alcoolice. În referatul de arestare găsim exemplul unui poliţist, Toader Ilieş, care, în data de 18 decembrie 2010, primeşte bani dar cere şi prăjituri, "pentru că a primit şi vameşul usturoi sau băuturi alcoolice (ex. Stugar Sorin Doru pretinde mită pentru colega sa Costiuc Ramona o sticlă de votcă. Aceasta precizează: "da’ aveţi mai multă? Să nu vă iau de la gura copiilor"), se mai arată în referat.
Procurorii şi poliţiştii care au lucrat la caz au documentat şi modalitatea în care se făcea colectarea şpăgii. La anumite intervale de timp, în tonetă îşi face apariţia şeful de grupă sau un alt poliţist care colectează banii, pentru a nu figăsiţi în cazul unui control neanunţat. "Unii dintre poliţişti predau şefilor şpaga în palmă, simulând un salut, o strângere de mână, fie stingeau becul şi predau banii pe întuneric, schimburile de replici fiind şoptite", se mai explică în referat.
Tot aici găsim şi exemplul unui şef nemulţimut, Adrian Iuga, care a colectat un teanc de bani de la agentul principal Daniel Grigoraş.
Adrian Iuga: Auzi, Grig? Tu eşti om de 20 pe oră!
Daniel Grigoraş: Da, da, da. Aşa este…
Un poliţist a plecat din tură cu 2.000 RON
Banii erau ascunşi până la ieşirea din tură, cel mai adesea, în mobilierul laboratorului criminalistic. Potrivit referatului de arestare, la terminarea turei, banii erau aranjaţi pe canapéa, pe cupiuri (de 10, 50, 100 de lei sau valută). Erau număraţi, apoi se împărţeau. Un poliţist care a lucrat la tonetă primeşte între 1.000 şi 2.000 de RON. Investigatorului sub acoperire i se explică, într-una dintre discuţiile cu poliţiş