Grupul de firme Agricola Internaţional Bacău a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 279,258 milioane lei, similară celei din 2009, de 279,235 milioane lei, sumă în care nu sunt incluse subvenţiile primite, a anunţat, ieri, compania. Veniturile înregistrate din comercializarea cărnii de pui s-au majorat anul trecut cu 21%, ca urmare a creşterii cantităţii vândute cu 28%, de la 20.428 tone în 2009 la 26.164 tone. Grupul a consemnat însă o scădere la vânzările de produse către terţi, respectiv furaje, pui vii şi ouă incubate. "Anul trecut am crescut mai mulţi pui şi am comercializat o cantitate-record de carne de pasăre, motiv pentru care a trebuit să diminuăm vânzările de furaje şi de pui vii către terţi şi am prestat mai puţine servicii logistice în extern. Anul trecut Agricola Internaţional nu a mai prestat servicii de vânzare pentru categoriile de produse obţinute în celelalte firme ale Grupului (care dispun după reorganizarea pe linii de business de forţe proprii de vânzare), acest lucru reflectându-se de asemenea în cifra de afaceri a companiei", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Agricola Bacău, Grigore Horoi.
El a adăugat că, în 2010, compania a avut ca obiectiv majorarea cifrei de afaceri prin creşterea volumelor de carne de pasăre comercializate, respectiv dezvoltarea activităţii de bază. "Am crescut volumul vânzărilor cu 28% şi valoarea acestora cu 21%. Aceste rezultate obţinute de echipa Liniei de Business Carne Pasăre din Agricola Bacău nu au fost suficiente pentru creşterea întregului business din mai multe motive independente de voinţa companiei", a adăugat Horoi, precizând că primul dintre acestea a fost retragerea subvenţiei la începutul anului 2010, care a dus la scăderea afacerilor cu 16,5%.
Totodată, scumpirea cerealelor a avut un efect negativ de 4,6%, iar reducerea preţului mediu la carnea de pasăre a avut un impact