Este profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu şi, în ultimii nouă ani, a lansat sute de tineri talentaţi, care fac cunoscut judeţul în toată ţara.
În copilărie nu se vedea decât medic. A început prin a opera păpuşile şi a le obloji rănile. „Visul meu a fost acela de a deveni medic stomatolog. În timpul liceului mergeam la pregătire pentru o viitoare carieră în medicină, dar nu a fost să fie. Mama m-a înscris încă din clasa I la cursurile de pian din cadrul Palatului Copiilor, fosta Casă a Pionierilor din Târgu-Jiu“, spune Camelia Argint. „La acea vreme adoram muzica uşoară. Ascultam în special trupele Boney M, The Beatles, Abba, Phoenix. Începusem să cânt chiar şi melodii din repertoriul Angelei Similea, o cântăreaţă pe care o îndrăgeam extrem de mult. În clasa a IX-a de liceu am început cursurile de muzică uşoară cu profesorul Mircea Suchiciu, la Casa de Cultură Târgu-Jiu. Am participat la spectacole locale şi judeţene, alături de artişti consacraţi, precum Gheorghe Turda, Dan Spătaru, Ileana Ciuculete. Cred că talentul pentru muzică îl moştenesc de la bunica mea care cânta excepţional“, mărturiseşte Camelia Argint.
A devenit cântăreaţă datorită soţului
A ajuns să îi placă muzica populară după ce şi-a cunoscut soţul. Acesta făcea parte dintr-o trupă de muzică populară. Camelia Argint a început să asculte piesele Mariei Lătăreţu şi să îndrăgească din ce în ce mai mult folclorul. „Profesorul de vioară Constantin Handolescu de la fosta Casă a Pionierilor m-a sprijinit mult şi aşa am ajuns să devin cântăreaţă de muzică populară“, îşi aminteşte Camelia Argint. Din 1992 a început să predea canto la Palatul Copiilor de la Rovinari, iar în 1993 a devenit profesoară de muzică la Şcoala Nr. 1 din localitate. A predat lecţii de muzică timp de nouă ani după care, în 2002, s-a angajat ca profesor la secţia canto-populară în cadrul Şcolii Po