Şi-a câştigat notorietatea cu un evantai larg de activităţi artistice, pornind de la pictură, muzeografie şi până la artă monumentală.
Gheorghe Andreescu a avut prima expoziţie personală chiar în timpul facultăţii la sala „Kalinderu" din Bucureşti.
Era doar începutul unei activităţi expoziţionale prodigioase, cu peste 30 de expoziţii personale în ţară şi peste 20 de expoziţii de grup în străinătate.
Munca artistului este extrem de complexă, Gheorghe Andreescu ocupându-se pe lângă pictură şi de grafică de carte, scenografie de operă şi operetă, music hall, spectacole pentru copii, teatru dramatic şi pentru copii. Pasiunile sale rămân însă pictura şi desenul.
„Am o anumită spaţialitate. Văd lucrurile altfel decât un alt pictor. Compoziţiile mele au o interpretare scenografică", ne explică pictorul.
A lucrat ca restaurator timp de trei ani şi jumătate la cunoscutul muzeu „Peleş" din Sinaia, fiind specializat pe sticlă, metal şi sculptură, iar un an a activat la Muzeul Naţional de Artă din Bucureşti. Din 1975, este muzeograf principal la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi, unde lucrează şi în prezent.
Specialist în lucrări de artă monumentală
Activitatea sa în domeniul artei monumentale este cunoscută de majoritatea gălăţenilor.
Este suficient să enumerăm câteva dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale. Este vorba de „Relief şi sgrafitto" la Casa Căsătoriilor, „Ansamblu metal gravat" la Prefectură, monumentele eroilor din localităţile Tuluceşti şi Rogojeni, „Sculptură şi sgrafitto" la Colegiul Vasile Alecsandri şi pictură murală la Universitatea „Danubius".
Ca muzeograf principal a organizat peste 40 de expoziţii de artă contemporană românească.
Răsplătit pentru întreaga activitate
Gheorghe Andreescu a fost premiat în mai multe rânduri pentru contribuţia adusă culturii naţionale româneşti, printre cele ma