Este profesor de limba şi literatura română la Liceul Pedagogic „Spiru Haret", unitate pe care de altfel o şi conduce. Ţinta sa: rezultate mai bune la olimpiade.
Născută la Ţifeşti, Carmina Corbeanu şi-a început studiile primare şi gimnaziale la şcoala din comuna Garoafa, iar în clasa a şaptea s-a mutat cu familia la Focşani, unde a urmat cursurile Şcolii Generale Nr. 5 şi Liceul Economic.
Fire ambiţioasă şi aplecată către studiu, Carmina Corbeanu s-a remarcat repede în colectivul din care făcea parte.
„Am avut privilegiul să lucreze toţi profesorii cu mine, la toate disciplinele, dar în mod special la limba şi literatura română, unde i-am avut profesori pe Gheorghe Slujitoru şi Gheorghe Zaharia, doi mari dascăli, cu ajutorul cărora am învăţat să scriu, să mă exprim. Profesorul Slujitoru mi-a fost şi diriginte iar severitatea dânsului a fost de bun augur pentru mine. În cei patru ani de liceu am participat la trei olimpiade naţionale la limba română", povesteşte Carmina Corbeanu.
Aşa se face că atunci când a avut de ales pentru carieră Carmina Corbeanu a optat categoric pentru meseria de profesor. A urmat Facultatea de Filologie a „Universităţii Bucureşti, pe care a absolvit-o cu media 9.33, avându-i profesori printre alţii pe criticul literar Alexandru Piru şi academicianul Eugen Simion, dintre colegi distingându-se mai târziu scriitorul Dan Silviu Boerescu, avocatul Aurelian Pavelescu sau profesorul universitar Mihaela Gheorghe.
„Caracteristica universităţilor din acea perioadă era că intrau la facultate numai oameni bine pregătiţi. Selecţia era extrem de serioasă şi din cauza asta a existat tot timpul o concurenţă între studenţi în a lua cele mai mari note", explică secretul reuşitei sale Carmina Corbeanu.
La absolvire a primit repartiţie guvernamentală la Dorohoi, unde a activat doi ani, iar după Revoluţ