Cele cinci zile cât oficialii egipteni au blocat accesul la internet au costat cel puţin 65 de milioane de euro, potrivit estimărilor date publicităţii de Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică (OCDE), scrie Le Figaro. Sursa: REUTERS
"Factura serviciilor blocate reprezintă aproximativ 3-4% din produsul intern brut. A fost o pierdere de 13 milioane de dolari pe zi", au precizat reprezentanţii OCDE, într-un comunicat.
În plus, impactul deconectării la internet ar putea spă aibă repercursiuni importante şi pe termen lung, descurajând investiţiile companiilor străine.
Egiptenii nu au avut internet cinci zile, abia miercuri situaţia a revenit la normal. Aşa că atât egiptenii cât şi străinii au putut accesa site-urile din această ţară.
Decizia de a bloca accesul la internet a fost luată de autorităţile egiptene pentru a stopa apelurile la proteste lansate pe reţelele de socializare.
În Egipt, o ţară cu 80 de milioane de locuitori, 23 de milioane sunt conectaţi la internet.
Reţelele de socializare, o nouă armă
Internetul şi accesul la reţelele de socializare joacă un rol important în izbucnirea revoltelor.
Înainte de a ieşi în stradă, revoluţionarul secolului XXI îşi mobilizează camarazii cu ajutorul reţelelor de socializare. Acesta este însă doar un prim pas în lupta cu regimurile autoritare.
Citiţi aici cum a devenit internetul, scânteia virtuală care aprinde flacăra revoluţiei