Dacă sindicatele se plâng de prevederile viitorului Cod al Muncii patronatele îl apreciază. Ele cred că este binevenit în această perioadă de criză.
"Implicarea Guvernului României în promovarea unui proiect de act normativ flexibil cum este Codul Muncii are menirea de a asigura relansarea economiei româneşti, de a motiva angajatorii şi întreprinderile mici şi mijlocii pe linia absorbţiei forţei de muncă" spune Gheorghe Naghiu, preşedintele Confederaţiei Patronatului Român.
Potrivit Confederaţiei Patronatului Român Guvernul României, partenerii de dialog social, celorlalte organizaţii patronale, trebuie să reducă timpul alocat armonizării punctelor de vedere, să finalizeze proiectul de modificare al Codului Muncii şi să scurteze termenul de intrare în vigoare a actului normativ ce consfinţeşte implementarea noilor principii şi reguli ce stau la baza raporturilor de muncă în ansamblul lor. "Prim-Ministru Emil Boc prin mediere personală trebuie să accelereze procesul de uniformizare a propunerilor raportat la proiectul de modificare a Codului Muncii, ca o garanţie a intrării în vigoare într-un timp scurt a normelor aflate în dezbatere. Totodată, ne desolidarizăm de o tendinţă manifestă a partenerilor de dialog social, cu precădere din partea unor organizaţii sindicale, de a amâna momentul adoptării prin act normativ şi intrării în vigoare a modificărilor la Codul Muncii, modificări imperios necesare menite să asigure stabilitatea şi recuperarea investiţiei, indiferent de valoarea acesteia" mai zice Gheorghe Naghiu.
Dacă sindicatele se plâng de prevederile viitorului Cod al Muncii patronatele îl apreciază. Ele cred că este binevenit în această perioadă de criză.
"Implicarea Guvernului României în promovarea unui proiect de act normativ flexibil cum este Codul Muncii are menirea de a asigura relansarea economiei româneşti, de a motiva angajatorii