Într-un interviu acordat cunoscutei jurnaliste Christiane Amanpour, Mubarak a spus că nu se va retrage din fruntea ţării în acest moment pentru că Egiptul ar fi aruncat în haos.
O nouă zi de proteste, a 11-a, în Piaţa Libertăţii din Egipt. Câteva zeci de mii de protestatari sunt iar pe străzile din Cairo. Miza zilei de vineri este demisia preşedintelui Hosni Mubarak. Astăzi expiră termenul până la care şeful statului ar fi trebuit să părăsească puterea. Intervievat de cunoscuta jurnalistă Christiane Amanpour, a spus că nu o va face în acest moment pentru că ţara ar fi aruncată în haos.
"Perioada post-Mubarak" se joacă atât în stradă, la Cairo cât şi la Washington. Adminsitraţia Obama negocaiză deja de câteva zile retragerea de pe scenă a preşedintelui egiptean şi instaurarea unei echipe de tranziţie. Europa nu şi-a formulat până acum o poziţie foarte clară pe subiect. Reuniţi în summit la Bruxelles, cei 27 de lideri au avertizat autorităţile egiptene cu privire la izbucnirea de noi violenţe.
Moment important în politica românească, mâine, când se va semna protocolul de constituire a alianţei dintre PSD de o parte, PNL şi PC de cealaltă parte. Numele formaţiunii politice ar putea fi Uniunea Social-Liberală. Activitatea sa va fi gestionată de doi co-preşedinţi, Victor Ponta din partea PSD şi Crin Antonescu din partea PNL. Comentează politologul Stelian Tănase.
Franţa şi FAO - agenţia ONU pentru alimentaţie şi agricultură - trag un semnal de alarmă. Din cauza creşterii excesive a preţurilor la produsele alimentare, există un risc crescut de revolte ale foamei. Potrivit indicelui stabilit de agenţia ONU pentru alimentaţie şi agricultură, preţurile la alimente au atins în ianuarie cel mai înalt nivel din 1990 încoace. Emisiunea Sănătatea fm din 4 februarie 2011
Într-un interviu acordat cunoscutei jurnaliste Christiane Amanpour, Mubarak