Fotbalul egiptean suferă şi el de pe urma tensiunilor care ţincu sufletul la gură o planetă întreagă. După toate probabilităţile,sportul-rege nu va mai fi la fel, într-o ţară care se poate lăudacu nu mai puţin de şapte trofee ale Cupei Africii pe Naţiuni. Înmijlocul nebuniei se află şi fostul tehnician al Universităţii,Mark Wotte, actualmente antrenorul lui Ismaily.
Fotbalul a avut un rol important în evenimentele din Egipt. Deteamă ca stadioanele să nu devină un focar propice protestelor,oficialităţile au decis amânarea campionatului pe o perioadănedeterminată şi Armata a fost trimisă la toate cluburile, cuordine precise, să nu permită nici efectuarea antrenamentelor.Totuşi, de ce i-a fost frică lui Hosni Mubarak nu a scăpat.
Cum s-auimplicat ultraşii în proteste
Unele dintre cele mai organizate grupuri care au protestat înCairo împotriva preşedintelui egiptean au fost cele ale ultraşilorlui Al Ahly şi Zamalek. Este de aşteptat ca fotbalul să se schimbeşi el odată cu conducerea ţării, mai ales că unele cluburi austrânse legături cu ministere sau companii de stat, cum ar fiPetrojet, club care aparţine companiei petroliere egiptene.
Wotte face minuni la Ismaily
În mijlocul nebuniei egiptene se află şi Mark Wotte, fostulantrenor al Universităţii. Din vara trecută, acesta estetehnicianul lui Ismaily, club care a terminat turul pe locul aldoilea, la trei puncte în spatele liderului Zamalek, după o serieincredibilă de şase victorii şi o remiză în ultimele şapte jocuri.După experienţa nefastă de la Craiova, când s-a despărţit cuscandal de Universitatea, olandezul a picat, fără voia lui, înmijlocul unei revolte fără precedent în Egipt. Acolo de unde,anunţă presa din toată lumea, scapă cine poate!
"E posibil ca în două săptămâni să se reia campionatulşi sper să ne continuăm parcursul bun", Mark Wotte,antrenor Ismaily
2parti