Din Veneţia până în Trinidad-Tobago sau de la Rio până la München, în februarie-martie toată lumea se pregăteşte de carnaval.
Care alegorice, costume de epocă, măşti care mai de care mai colorate, muzică, piese de teatru şi voie bună sunt ingredientele nelipsite ale carnavalurilor de pe mapamond. Iniţial celebrări păgâne în Roma antică, carnavalurile reprezintă azi petreceri fastuoase şi fără bariere înainte de postul Paştelui.
Veneţia, senzaţia europeană
În fiecare an, Veneţia este invadată de turişti care abia aşteaptă să participe la concerte, festivaluri sau baluri mascate. Petrecerea cuprinde deopotrivă străzile, canalele şi pieţele oraşului, care se transformă într-o mare scenă. Anul acesta, carnavalul veneţian va avea loc în perioada 26 februarie-8 martie. Centrul carnavalului este Piaţa San Marco, însă pe toată durata celor două săptămâni au loc evenimente în tot oraşul.
Cei mai mulţi turişti provin din ţările asiatice, dar întâlneşti şi călători din Europa, cu preponderenţă din Franţa sau Rusia.
Deşi românii preferă vara pentru a vizita unul dintre cele mai romantice oraşe ale lumii, nici perioada carnavalului nu este ocolită. „Anul trecut, în timpul Carnavalului de la Veneţia, toate cursele din şi către Veneţia erau pline", declară reprezentanţii companiei aeriene Carpatair.
Având în vedere succesul zborurilor din anii trecuţi, cei de la Carpatair, prin agenţia de turism afiliată, Air Service, pun la dispoziţia turiştilor români pachete pentru eveniment. „Un pachet cu 3 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele şi mic-dejun inclus şi zbor dus-întors costă 298 de euro (taxele de aeroport nu sunt incluse)", explică oficialii companiei. În plus, pentru a evita aglomeraţia din oraş, Air Service vinde şi pentru evenimente specifice de pe perioada carnavalului. Un bilet pentru „Ciocolata caldă în costume" (26, 27 februarie şi 1, 6