* la secţiunea interpretare individuală participă elevi de la liceele vocaţionale * la deschidere a fost lansat volumul dedicat maestrului, "O carte atipică despre un actor atipic"
Într-o atmosferă de sărbătoare, joi după-amiază a fost deschis Concursul Naţional de Artă Teatrală, interpretare individuală, "Ştefan Mihăilescu Brăila".
Au fost invitaţi pe scenă şi prezentaţi elevilor şi profesorilor din toată ţara oamenii care au avut o contribuţie la realizarea acestui concurs organizat de Liceul de Artă, cu sprijinul Primăriei. "Consider că elevii liceului, care muncesc atât de mult, merită acest efort din partea noastră, iar personalitatea lui Ştefan Mihăilescu Brăila a fost salvată de la uitarea ce începea să se aştearnă. Nu în ultimul rând, îmi doresc ca pentru elevii din clasele a XI-a şi a XII-a să fie un fel de preolimpiadă", a explicat primarul Aurel Simionescu, în deschiderea evenimentului. Directorul Liceului de Artă, Neculai Enea, şi-a exprimat dorinţa ca pe viitor acest concurs să devină un reper cultural în întreaga ţară. Reprezentantul Inspectoratului Şcolar, prof. Dorin Şipoş, inspector pentru domeniul arte, a spus că se bucură de reuşita echipei organizatoare, evenimentul fiind o dovadă că brăilenii îşi cinstesc fiii cetăţii. Mai mult, a subliniat că, din punctul său de vedere, elevii de la Liceul de Artă merită acest eveniment pentru că fac performanţă. Cel care a înfiinţat secţia artă teatrală la Liceul de Artă pe vremea când era directorul instituţiei, prof. Adrian Simion, este acum membru al juriului. El a spus că se bucură mult de cum a evoluat liceul, pentru că a ajuns să impună modele. Directorul Teatrului "Maria Filotti", Mircea Bodolan, şi inspectorul general din minister, prof. Adrian Brăescu, au salutat publicul şi au încurajat tinerii să urmeze drumul artei. Mesaje încurajatoare pentru copii au transmis şi membrii juriului: prof.